Pardoseala poliuretanica

(Pardoseli > Pardoseala poliuretanica)

Descriere pardoseala poliuretanica

Pardoselile poliuretanice autonivelante sunt produse bicomponente, pe baza de rasini poliuretanice fara solvent. In functie de compozitie pot fi obtinute pelicule elastice sau dure, cu flexibilitati foarte bune. Rezistenta chimica este asemanatoare cu cea a pardoselilor epoxidice.

La acoperirea suprafetelor de beton se utilizeaza in sistem cu grundul epoxidic de impregnare. Variantele cu elasticitate medie pot fi utilizate la acoperirea suprafetelor de asfalt. Pardoselile poliuretanice pot fi aplicate la interior sau exterior daca se utilizeaza un intaritor adecvat. Spre deosebire de rasinile epoxidice, poliuretanii sunt mult mai sensibili la umiditate in faza de intarire. Umiditatea consuma intaritorul eliminand bioxid de carbon, generand astfel defecte in pelicula.

Conditii de aplicare Pardoseli poliuretanice

Temperatura de lucru trebuie sa fie cuprinsa intre 10 si 35 °C, umiditatea betonului sub 3%, umiditatea atmosferica relativa sub 60%, la umiditati mai mari se impun cateva aplicari de cativa metri patrati. Temperatura suportului (betonului) trebuie sa fie cu cel putin 3 °C peste punctul de roua pentru a evita aparitia condensului pe suport, conditie obligatorie de altfel pentru orice tip de vopsea.

Galerie foto pardoseli

pardoseli pardoseli pardoseli pardoseli pardoseli pardoseli