Pardoseala epoxidica

(Pardoseli > Pardoseala epoxidica)

Descriere pardoseala epoxidica

Pardoselile epoxidice autonivelante sunt produse bicomponente, pe baza de rasini epoxidice fara solvent. Sunt utilizate la interior, la protectia si decorarea suprafetelor din beton. In functie de pozitia suprfetei (orizontala sau verticala) si destinatia acesteia perdoselile epoxi pot fi:

  • autonivelante – cand se aplica pe suprafete orizontale
  • tixotrope – cand se aplica pe suprafete verticale
  • antiderapante (antialunecare) – cand se aplica pe suprafete orizontale predispuse alunecarii (suprafete ude, uleioase)

Pentru imbunatatirea performantelor mecanice pardoselile epoxidice se aliaza cu diferite umpluturi care de multe ori coboara si pretul.

Inainte de a aplica pardoseala epoxidica, suprafata de beton va fi impregnata cu un grund de impregnare epoxidic cu vascozitate redusa. Pardoseala epoxi poate fi utilizata si la exterior, in acest caz se va proteja imptriva radiatiilor solare cu un lac rezistent UV.

Conditii de aplicare Pardoseala epoxidica

Temperatura de lucru recomandata este cuprinsa intre 10 si 35 °C. In conditiile utilizarii unor intaritori adecvati temperatura de aplicare poate cobora pana la 5 °C. Umiditatea betonului trebuie sa fie mai mica de 4% iar umiditatea relativa atmosferica sub 70%. Intervalul de reacoperire este de 24 - 48 ore. Daca conditiile de mai sus nu pot fi controlate se recomanda a se testa sistemul epoxi pe cativa metri patrati din suprafata ce va urma a fi acoperita. Pardoselile epoxidice sunt utilizate la protejarea suprafetelor de beton apartinand domeniului alimentar, sanitar, electronic, optic, mecanic. Dupa intarire stratul de pardoseala epoxidica este dur, rezistent la uzura, la substante chimice cu agresivitate medie, la solventi, la produse alimentare.

Galerie foto pardoseli

pardoseli pardoseli pardoseli pardoseli pardoseli pardoseli